Brand in ateliergebouw Begga Convent

Woe 24 nov was er brand in één van onze ateliergebouwen. Het Begga Convent in het O.L.V. ter Hoyen Begijnhof — de plek waar het voor NUCLEO allemaal begon in 2001— werd zwaar getroffen. Er was gelukkig niemand in het gebouw en er vielen geen gewonden. Er was geen kwaad opzet in het spel.

De brand was hevig en de schade is enorm. 15 kunstenaars kregen te maken met vuur-, water-, en rookschade. Dit is zonder meer een drama voor alle kunstenaars in het gebouw. We volgen alles op de voet op en proberen de betrokken kunstenaars zo goed als mogelijk te ondersteunen.

Wie hulp wil aanbieden kan mailen naar >> info@nucleo.be

Ken je iemand in het gebouw, steek hen dan gerust ook persoonlijk een hart onder de riem. We merkten al dat dat enorm veel deugd doet.

foto: atelier Saar de Buysere


Ik zoek een atelier !

Ben je beeldend kunstenaar, creatief ondernemer of een culturele organisatie en zoek je een atelier binnen NUCLEO?


Met kunst leegstand te lijf !

NUCLEO is voortdurend op zoek naar nieuwe gebouwen om meer kunstenaarsateliers te ontwikkelen. Een leegstaand pand met potentieel? Contacteer ons!


Behoeftepeiling Werkruimte

Ben je beeldend kunstenaar? Vul onze enquête in en help ons zo een duidelijk beeld scheppen over de nood aan werkruimtes voor beeldende kunstenaars.BLANCO

BLANCO is de noemer waaronder NUCLEO haar platformfunctie uitbouwt. Het biedt een venster op het werk van de bij NUCLEO residerende kunstenaars, met aandacht voor experiment, reflectie, ontmoeting en presentatie.